Cutremur semnificativ în Vrancea, produs la ora 11:57
Cutremur semnificativ în Vrancea, produs la ora 11:57
24.11.2020 | Sursă: cancan.ro
251211

Un al doilea cutremur s-a înregistrat în România în nici 24 de ore! Seismul semnificativ s-a produs în Vrancea, la ora 11:57, iar oficialii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au anunțat cât de mare a fost magnitudinea sa. Vă reamintim că azi-noapte a avut loc un cutremur neobișnuit în apropiere de București.

Cutremur semnificativ în Vrancea, produs la ora 11:57 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter a avut loc astăzi, la ora 11:57, în zona Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit seismologilor, seismul s-a produs la adâncimea de 139 de kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Odobești (46 km), Nehoiu (46 km), Râmnicu Sărat (47 km), Buzău (49 km), Panciu (54 km).

Întrebat dacă se pot produce cutremure mai mari de 9 grade, Gheorghe Mărmureanu a oferit un răspuns afirmativ. “Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți. Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa”, a explicat Gheorghe Mărmureanu într-un interviu acordat la România TV în urmă cu ceva timp.