Aveți grijă! Acestea sunt aplicațiile de editare foto
Aveți grijă! Acestea sunt aplicațiile de editare foto
28.09.2020 | Sursă: cancan.ro
368147

Aplicaţii de editare foto care sunt infectate cu malware au fost desoperite în magazinul Google Play. Experţii Kaspersky au descoperit malware-ul MobOk, creat pentru a fura bani. La momentul depistării, aplicaţiile, intitulate „Camera Pink” şi „Camera Pink 2″, fuseseră instalate în jur de 10.000 de ori. Victimele au descoperit că au fost afectate când au vazut costuri neaşteptate în factura lor de telefonie mobilă. Aplicaţiile au fost eliminate din magazinul Google Play. 

Ai folosit aplicaţia FaceApp? Ţi-au fost luate datele din telefon! 

Oamenii au fost curioşi să-şi vadă chipul de peste câteva zeci de ani, însă nu s-au întrebat niciodată ce înseamnă această aplicaţie şi ce riscuri implică. Ce este FaceApp şi cine o deţine? Wireless Lab, o companie cu sediul în Sankt Petersburg, Rusia şi cu jurisdicție legală în Santa Clara, California deţine aplicaţia care a făcut furori în ultimele zile. 

Ai descărcat aplicaţia? Dacă nu, e bine să ştii câteva lucruri înainte! În termenii de confidenţialitate se menţionează faptul că aplicaţia poate să colecteze orice fotografii sau alt conținut încărcat și postat, informațiile de pe site-urile pe care le vizitați și modul în care utilizați aplicația. De asemenea, vor fi stocate adresele IP, tipul browserului folosit, adresele de URL, email-urile. Da, poţi alege să ştergi conţinutul din aplicaţie, însă FaceApp îl poate stoca şi utiliza, menţionând că nu poate garanta securitatea datelor şi a informaţiilor. Compania poate să distribuie informaţii despre oamenii care folosesc aplicaţia FaceApp.