A fost cutremur în România în urmă cu câteva minute
A fost cutremur în România în urmă cu câteva minute
03.12.2020 | Sursă: cancan.ro
186283

A fost cutremur în România în urmă cu câteva minute. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță, printr-un comunicat, că a avut loc un nou cutremur în România. Seismul s-a produs la o adâncime de 116 kilometri. Seismul a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter, iar adâncimea la care a avut loc mișcarea tectonică a fost de 116 kilometri. Specialiștii informează că acest cutremur a avut loc la ora 06.15, în această dimineață. Conform comunicatului INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (42km), Panciu (47km), Onești (51km), Râmnicu Săra t(54km), Nehoiu (54km). 

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur 


 – Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, evitându-se, astfel, expunerea la pericole.

– Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.

– Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat, informează nutremurlacutremur.ro.