Adevărul despre peștii piranha găsiți în lacul Firiza
Adevărul despre peștii piranha găsiți în lacul Firiza
24.11.2020 | Sursă: cancan.ro
249032

Oamenii au fost șocați, realmente, atunci când un pescar a povestit că a prins un pește… piranha în Lacul Firiza din Maramureș. O astfel de informație a dat naștere multor interpretări, existând și opinii conform cărora totul este doar o ”poveste pescărească”. Numai că respectivul pescar nu a mințit. A prins, într-adevăr, un pește care nu avea ce să caute în acele ape, însă este dintr-o altă specie. Este vorba despre peștele Pacu – un pește originar din America de Sud -, supranumit și ”peștele cu dinți de om”.

”Acel pește nu este piranha, ci peștele Pacu din America de Sus. Este erbivor și are dinți, dar nu este piranha. Se asemenea. Dacă au fost prinși acolo eu cred că ar fi fost aruncați de ceva inconștienți. Piranha nu crește mai mult de 15 cm, in schimb Pacu ăsta în mod natural, în libertate crește până la un metru jumătate”, a declarat, pentru libertatea.ro, un specialist al Ocolului Silvic Firiza.

Rudă apropiată cu Piranha

Peștele Pacu trăieşte în apele dulci din America de Sud. Este o rudă apropiată a peştelui ucigaş Piranha și – deocamdată – nimeni nu știe cum a ajuns în lacul din Maramureș. Trebuie menționat că speciile Pacu și Piranha pot fi confundate foarte uşor. Potrivit experților, consemnează observator.tv, cele două specii de pești pot fi diferenţiate după dinţi. Pirahna are dinții foarte ascuţiţi în timp ce ”dantura” de la Pacu seamănă mult cu cea de om, de unde și supranumele care i s-a dat de-a lungul timpului.