Primul tur al alegerilor prezidențiale din România va
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România va
29.11.2020 | Sursă: stirileprotv.ro
262803

Guvernul stabileşte la această oră data primului scrutin al alegerilor prezidenţiale. Autoritatea Electorală Permanentă a propus ca primul tur să fie pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 24 noiembrie.

”Tot astăzi vom stabili prin hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor.

Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului pentru alegerea președintelui României în conformitate cu modificările făcute în Parlament legislației electorale și anume votarea în mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21 și implementarea votului prin corespondență.” - a spus premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Executivul urmează să decidă şi măsuri privind votul prin corespondenţa şi simplificarea procedurilor la secţiile de votare din străinătate, după cozile uriaşe formate la urnele din diaspora în ultimii ani. De asemenea, parlamentarii au hotărât recent că, în străinătate, votul să se desfăşoare pe parcursul a trei zile, de vineri la amiază până duminică seara.