MIRACOL:Te poți vindeca de orice BOALĂ dacă faci asta
MIRACOL:Te poți vindeca de orice BOALĂ dacă faci asta
24.09.2020 | Sursă: stirescu.ro
350235

Suntem deja în Postul Paștelui, cel mai lung și mai greu dintre posturile anului bisericesc, care va ține până în Noaptea Învierii Domnului, adică, în acest an, până la începutul zilei de 28 aprilie. Puțini sunt însă cei care reușesc să țină și post negru, adică cel puțin 24 de ore fără mâncare și lichide, inclusiv apă.

Este bine ca postul negru să fie ținut în vinerea Mare. Această înfrânare trebuie însoțită și de alungarea oricăror gânduri rele față de semenii noștri, dar și față de noi înșine, de milostenie și darurile ce se aduc la Sfântul Altar.

Postul negru este și o jertfă simbolică adusă jertfei reale a Mântuitorului, după cum întreaga durată a postului este considerată o perioadă de eliberare de păcate și de patimi egoiste Nu este bine să dormim în ziua postului, pentru ca nu cumva Diavolul să râdă de noi că am vrut să ne ușurăm povara ținerii lui; Dacă chiar ne simțim slăbiți, putem lua în cursul zilei o bucățică de anaforă (pâine sfințită) și trei înghițituri de aghiazmă (apă sfințită); Dacă nu putem ține postul negru toată ziua, atunci e bine să nu mâncăm decât o dată în acea zi și tot de post, potrivit click.