Se repetă situația din Caracal! Un copil din Bucureșt
Se repetă situația din Caracal! Un copil din Bucureșt
29.11.2020 | Sursă: cancan.ro
48848

UPDATE: În urma verificărilor efectuate s-a reusit identificarea minorului la adresa de domiciliu, stabilindu-se faptul ca apelul este fals, nefiind primul de acest gen efectuat de catre minor. Parinții minorului in cauza au fost sancționați cu amendă în cuantum de 500 de lei . Folosim acest prilej pentru a adresa rugamintea cetățenilor să apeleze Serviciul 112 doar în cazul unei urgențe. Apelurile false de genul celui de mai sus, intalnite frecvent in ultimele zile conduc la irosirea resurselor umane si logistice, in plus, impiedicand utilizarea acestora pentru interventia pentru eliminarea unor urgente reale. Poliția și pompierii ISU București au intrat în alertă marți după-amiază, după ce un apel la 112 a anunțat că un copil ar fi căzut într-un canal. 

Un copil a sunat, marți, la ora 14:38, la 112 și a anunțat că se află într-un canal, sub carosabil, în zona cartierului Apărătorii Patriei din București, și că ar fi fost băgat acolo de un alt copil, anunță ISU București-Ilfov. Poliția și pompierii îl caută și la această oră. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat, marți, că la ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a susținut că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil, care ulterior a pus și capacul. Au fost alertate cele mai apropiate resurse de intervenție, de la Detașamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detașamentul Special de Salvatori.

La fata locului, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, polițiști, jandarmi, polițisti locali din Sectorul 4 București și Apa Nova. A fost verificata strada Măceșului, unde susținea copilul că se află, iar ulterior aria de căutare a fost extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei și Berceni, prin ridicarea capacelor de canal. Potrivit ISU București-Ilfov, din momentul apelului la 112, între copil și echipele din dispecerat, respectiv operator 112 și dispecer ISU, a fost purtată o conversație neîntreruptă timp de 35 de minute, pe durata căreia au fost solicitate și alte date care să permită identificarea acestuia. La ora transmiterii știrii, angajații ISU București-Ilfov continuă căutările.

”La ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a sustinut ca se afla intr-un canal stradal, sub carosabil, bagat acolo de un alt copil, care ulterior a pus si capacul. S-a procedat la alertarea celor mai apropiate resurse de interventie, de la Detasamentul Aparatorii Patriei, ulterior numarul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detasamentul Special de Salvatori. La fata locului au fost constituite echipe mixte de cautare, formate din pompieri, politisti, jandarmi politisti locali S4,Apa Nova. A fost verificata strada Maceșului, unde susținea copilul ca se afla, ulterior aria de cautare fiind extinsa semnificativ, pe fiecare strada in parte, pana la bulevardele Metalurgiei si Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.

Din momentul apelului la 112, intre copil si echipele din dispecerat (operator 112 si dispecer ISU) a fost purtata o conversatie neintrerupta timp de 35 de minute, pe durata careia au fost solicitate si alte date care sa permita identificarea acestuia. In acest moment se continua cautarile”, se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din București.