Zeci de mii de români cer Legea Alexandra! Ce prevede
Zeci de mii de români cer Legea Alexandra! Ce prevede
04.12.2020 | Sursă: cancan.ro
113541

Peste 50.000 de eoameni au semnat o petiție prin care se cere introducerea unei legi care prevede pedepse mult mai aspre pentru cei care comit infracțiuni grave precum viol și crime, ca urmare a tragediei din Caracal. Petiţia poartă numele de „Legea Alexandra“ şi poate fi semnată AICI. Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, susţine că a dispus să fie detaşaţi cei mai buni criminalişti pentru a participa, alături de DIICOT, la ancheta din cazul Caracal, adăugând că “se văd paşi mari care se fac în această investigaţie“.

Întrebat cum comentează schimbul de informaţii între poliţişti şi interlopi la Caracal, Fifor a spus: “Nu ştiu la ce vă referiţi“. Ancheta din dosarul „Caracal“ a scos la iveală că procurorul DIICOT care avea în lucru cazul de dispariţie al Luizei avea la dosar o fotografie cu maşina lui Gheorghe Dincă, imaginea fiind folosită pentru identificarea lui Dincă, după uciderea Alexandrei.

S-au găsit fragmente osoase și dinți într-o lizieră

Anchetatorii au găsit alte fragmente osoase și dinți într-o lizieră situată pe traseul Caracal-Bucureşti, indicată marți de Gheorghe Dincă, medicii legiștii din zonă concluzionând că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană, anunță DIICOT. Procurorii DIICOT, împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, au continuat marți percheziția la casa din Caracal a lui Dincă Gheorghe, dar au făcut cercetări și într-o zonă indicată de suspect, respectiv o lizieră situată pe traseul Caracal-Bucureşti. 

“În urma cercetării la fața locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menționat, după cernerea cenuşei, au fost identificate și alte fragmente osoase și dinți. Menționăm că, medicii legiști aflați la fața locului au concluzionat faptul că, resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană“, se arată într-un comunicat de presă DIICOT. În acest dosar, au fost audiate mai multe persoane, iar procurorii au făcut percheziții informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul lui Gheorghe Dincă, acesta fiind asistat de către apărătorul din oficiu.